8:30 – 16

  98-3535227500+

  info@kianpetroleum.com

پارافین-جامد-kianpetroleum11
پارافین-جامد-kianpetroleum11

پارافین جامد

به پارافینی که به صورت جامد یافت می شود، موم پارافین، وکس پارافین یا پارافین جامد گفته می شود.

موم پارافین یا پارافین وکس یک موم نرم و بی رنگ سفید یا بی رنگ است، که از نفت، زغال سنگ یا سنگ های نفتی استخراج می شود و از ترکیبی از مولکول های هیدروکربن اشباع موجود در بین بیست تا چهل اتم کربن تشکیل شده است. این ماده در دمای اتاق جامد است و شروع به ذوب شدن در حدود ۳۷ درجه سانتیگراد (۹۹ درجه فارنهایت) می کند. پارافین جامد از نظر شکل ظاهری بی رنگ، بی مزه و بی بو است. پارافین از نقطه ذوب کم برخوردار است. رنگ موم پارافین ما بسته به مقدار روغن آن و شفاف بودن آن متفاوت است.

موارد قابل توجه در خرید پارافین

موارد زیادی در خرید پارافین قابل توجه هستند. اما در ابتدا باید کاربری پارافین را مشخص نمود زیرا مرغوبیت پارافین با توجه به کاربرد پارافین در صنعت مشخص می شود برای مثال در پارافین مورد نیاز برای صنعت شمع سازی باید دارای درصد روغن پایین تری باشد تا مرغوب تر محسوب گردد اما در صنعت روانکاری کاملا بالعکس می باشد.

به طور کلی پارافین با رنگ سفید تر دارای مرغوبیت و کیفیت بالاتری نسبت به پارافین های شیری رنگ و کم رنگ می باشد.

برای اطمینان از مرغوبیت و کیفیت پارافین می توان با شکستن پارافین دانه های کریستالی وسط آن را بررسی کرد به این صورت که هر چقدر این کریستال ها سفیدتر و بیشتر و شکری تر باشند پارافین مورد نظر مرغوب تر می باشد.

پارافین جامد، اغلب دارای ۳ تا ۵ درصد روغن می باشد که معمولا با رنگ سفید مایل به شیری دیده می‌شود و از حالت ژله‌ای برخوردار است. نقطه ذوب این ماده به طور معمول دمایی بین ۵۸ تا ۶۰ درجه‌ی سانتیگراد می‌باشد. و نقطه انجماد این محصول در محدوده ی  دمایی بین ۵۰ تا ۵۵ درجه‌ی سانتیگراد نیز می باشد. در واقع به این علت اکثرا این ماده را به صورت جامد دیده‌ایم. به پارافین جامدی که کیفیت بالا و درصد روغن پائینی دارد و سفید رنگ و بدون بو و طعم می باشد، پارافین وکس نیز گفته می شود. پارافین جامد به سه دسته‌ پارافین خوراکی، پارافین بهداشتی و پارافین صنعتی تقسیم می شود.

کاربرد پارافین جامد

نحوه ی تشخیص پارافین خوب از بد

موارد زیادی هستند که در خرید پارافین می توان به آن توجه کرد و در ابتدا باید کاربری پراافین مشخص شود زیرا مرغوبیت پارافین در هر صنعت با توجه به کاربرد پارافین در آن مشخص می شود برای مثال در صنعت شمع سازی پارافین با درصد روغن پایین تر مرغوب تر محسوب می شود اما این مسئله د صنعت روانکاری بالعکس می باشد.

به طور کلی پارافین با رنگ سفید تر از مرغوبیت و کیفیت بالاتری نسبت به پارافین های شیری رنگ و کم رنگ برخوردار است و همچنین داشتن دان ههای کریستالی در لایه های وسط پارافین می تواند ما را از تهیه ی پارافین جامد مرغوب و با کیفتی مطمئن نماید.