تاریخ آخرین بروزرسانی: ۲۷ام خرداد ۱۴۰۰
تلاش ناموفق ائتلاف اوپک پلاس برای نجات بازار نفت
ریاض و مسکو تخمین زده بودند از سرگیری فعالیت های اقتصادی در جهان و محدود کردن عرضه نفت، ذخایر جهان را کاهش میدهد و از قیمت نفت حمایت میشود ولی نشانهها حاکی از آن است که بازار به این سرعت رونق نمیگیرد.
به نقل از بلومبرگ، سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش در این هفته یک جلسه آنلاین برگزار می کنند تا در مورد تأثیر همهگیری ویروس کرونا بر تلاش های آنها جهت حفظ بازار نفت گفتگو کنند.
قیمت نفت پس از سقوط بی سابقه در فصل بهار، روند بهبودی را آغاز کرده بود ولی حالا ائتلاف اوپکپلاس شاهد توقف این روند و کاهش دوباره تقاضا برای سوخت با آغاز موج دوم همهگیری ویروس کروناست.
قیمت نفت هفته گذشته برای اولین بار از ماه ژوئن تا کمتر از ۴۰ دلار در هر بشکه کاهش یافت.
عربستان سعودی و روسیه، اعضای اصلی ائتلاف اوپک پلاس، جلسه ای در روز پنجشنبه برگزار می کنند تا بررسی کنند آیا کاهش تولید تاریخی آنها هنوز هم در حمایت از بازار نفت موثر است یا نه.
کاهش دوباره قیمت نفت باعث مشکلات مالی فراوانی در کشورهای عضو اوپک می شود، از فقیرترین اعضا مثل نیجریه و ونزوئلا گرفته تا ثروتمندترین آنها مانند کویت.
ریاض و مسکو تخمین زده بودند از سرگیری فعالیت های اقتصادی در جهان و محدود کردن عرضه نفت، ذخایر جهان را کاهش میدهد ولی نشانه ها حاکی از آن است که بازار به این سرعت رونق نمیگیرد.
اوج فصل تعطیلات در آمریکا سپری شده و رفت و آمد چندانی در جادههای این کشور وجود ندارد و ذخایر نفت خام همچنان بسیار بالاست.
در هند، دومین مصرف کننده بزرگ نفت در دنیا، فروش سوخت برای حمل و نقل در ماه گذشته ۲۰ درصد کمتر از سال قبل بوده است. خرید نفت حتی در چین هم کاهش یافته است.
تاجران یک بار دیگر به دنبال اجاره نفتکشها با قراردادهای طولانی مدت برای ذخیره بشکه های اضافی خود هستند.
انتظار میرود وظیفه اوپک در تعادل بازار نفت در سه ماهه بعدی آسان تر شود چون تقاضا برای سوخت مورد نیاز در فصل زمستان افزایش می یابد.
ولی دورنمای تقاضا برای نفت هنوز تیره و تار است و اگر ضعف بازار همچنان ادامه داشته باشد، ائتلاف اوپک پلاس مجبور میشود کاهش تولید خود را شدیدتر کند.
عبدالعزیز بن سلمان وزیر انرژی عربستان توانسته تا حدودی در وادارکردن عراق و نیجریه به پیروی از قرارداد کاهش تولید موفق باشد ولی حالا با چالش جدیدی از طرف امارات متحده عربی مواجه شده است.
امارات ۲۰ درصد از سهمیه تولید نفت خود فراتر رفته است ولی قول داده این مازاد تولید را جبران کند.